ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Ze života MO

Akce a závody

Handicapovaní rybáři

Fond na nákup vodních ploch

Jak se stát rybářem

Povolenky

Propagační materiály

Televize SÚS

KONFERENCE: V diskuzi se mluvilo o RIS, povolenkách, RS, brigádách… tit

publikováno: 26.03.2024

V diskuzi se dlouze mluvilo o RIS, o jeho ceně, funkčnosti, harmonogramu dalších prací, ale také o výkonu rybářské stráže, o vzájemném prodeji územních povolenek.

Zazněl rovněž dotaz na zdražování povolenek, na místenky na VP, ale i na hostování a na jeho základě možnost zakoupení celosvazové povolenky.

Místopředsedkyně SÚS Mgr. Magdalena Vondrušková se věnovala RISu a rozkrytí jednotlivých splátek za RIS.

Došlo, i na hlasování, kdy delegát za Kolín p. Krouza navrhl vypustit ze Statutu bod 2. čl. VI. (znění: Na každý vložený rybářský revír a VP do společného rybolovu umožní MO ustanovení do funkce RS nebo pověření kontrolou VP osoby, které doporučí VÚS. Činnost člena RS s rozšířenou působností, kterou doporučil VÚS, je plně hrazena z rozpočtu SÚS). Návrh nebyl delegáty konference schválen.

Bylo rovněž zmíněno, že se slibovaly dotace na RIS, spoluúčast Moravy a nic z toho nebylo realizováno, a tak veškeré náklady padly na bedra územních svazů.

Zazněl i apel, aby se RIS v dalších funkcionalitách uváděl do provozu pouze ve chvíli, kdy bude plně funkční. A že je nutné dotáhnou nejprve zásadní věci, které jsou v tuto chvíli již v provozu a pak se pouštět do těch dalších. Na což Bc. Kočica reagoval slovy, že je to na další dodatek a zpomalí se harmonogram...

Mluvilo se i o sloučení brigádnické činnosti s členským příspěvkem a s tím, co by to mělo přinést MO. Dr. Mach konstatoval, že toto nebyl jeho návrh, že on navrhoval jednotnou cenu za brigády a vše se děje z obav před migrací členů. Zástupce MO Říčany p. Vosátka uvedl, že by měla být stanovena maximální výše brigády, ale jinak vše nechat na rozhodnutí MO, že v jiném případě to přinese víc škody než užitku. Zástupce MO Hořovice Ing. Grunt z výrobní organizace uvedl, že bez brigád by to byl konec pro výrobu, a že jeho MO by s výrobou skončila. Nemá problém s jednotnou cenou za brigády.

V závěru hospodář SÚS p. Štěpnička apeloval na zdravý rozum a na pokračování práce našich předků.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 393 405

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS